O NAS

Na naši kmetiji AS Arnečič, se ukvarjamo z vinogradništvom, vinarstvom in s peko kruha na klasičen način v kmečki peči na drva. Vinogradi so del kmetije »pri Kovači« (to je staro ime naše kmetije) že desetletja. Nahajamo se v Halozah v občini Cirkulane, natančneje v Gradiščah pod gradiškim Humom. Gradiški Hum leži na nadmorski višini 336m in je eden izmed višjih hribov vinorodne dežele Podravje v vinorodnem okolišu Štajerska Slovenija.

Z vinogradništvom so se ukvarjali že prejšnji rodovi na kmetiji, predvsem z namenom prodaje grozdja ptujski vinski kleti oziroma takratnemu kmetijskemu kombinatu. S proizvodnjo in prodajo ustekleničenih kakovostnih in vrhunskih vin smo se začeli ukvarjati po letu 1991.

Naša družina trenutno obdeluje deset tisoč trsov, ki so na odličnih vinogradniških legah v Gradiščah in v Pristavi. Naš sortiment je sestavljen iz Laškega rizlinga, Šipona, Traminca, Sauvignona, Rumenega muškata, Chardonnaya, Renskega rizlinga in Portugalke. Vse sorte trgamo ročno, vsako sorto ločeno stiskamo in fermentiramo. Naša vina kasneje zorijo tudi v lesenih hrastovih sodih.

O kakovosti vin, ki jih pridelamo pričajo številna priznanja, prvaki sort, šampioni in druga odličja s tekmovanj v Sloveniji in tujini. Za grozdje, ki ga pridelamo v naših vinogradih vsako leto pridobimo certifikat za integrirano pridelavo, zato tudi nekatera vina tržimo z oznako integriran.

Zaradi majhne proizvodnje naša vina tržimo predvsem na kmetiji ter tudi v vinoteki Zlati grozd na Ptuju, v galeriji vin HALO in v Vidovi kleti na Vidmu pri Ptuju. Zato vam če želite, ponujamo dostavo vina v paketu z  dostavno službo Pošte Slovenije, po njihovem ceniku.

Vljudno Vas vabimo, da nas kontaktirate da se pogovorimo o naši ponudbi ali se dogovorimo o pokušnji vin v naši kleti.

Comments are closed.

Uporabljamo piškotke za zagotovitev najboljše uporabniške izkušnje na spletni strani. več informacij

Piškotke uporablja večina spletnih mest za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami uporabnikov spletnih mest. Razlog za uporabo piškotkov na spletnih mestih je njihova lastnost, da lahko shranjujejo podatke o posameznih spletnih straneh (podrobnosti o njenih prilagoditvah), pomagajo pri izvajanju različnih spletnih storitev ter pri zbiranju različnih statistik in navedb spletnega uporabnika – saj se lahko le z njimi spremlja pogostost obiskovanja določene vsebine na spletnih straneh.

Zapri